19 Aralık 2008 Cuma

Fosillerin sergisi?







Nasıl yani demekten kendimi alamadığım bir Adnan Hocacılar etkinliği daha... Alışveriş merkezlerinde sözde fosil sergisinde sayısız kafatası sergileniyor ve eğer çatlaklara ve lekelere dikkatlice bakarsanız bazı kafataslarının aynı olduğunu görüyorsunuz... Bu afişler için akıllı tasarım diyemiyeceğim... Ha yok tilkiyle tapirin atası sincap ise onu da bilemiyeceğim... "Bu hayvanlar hiçbir evrim geçirmemişler bakın işte hala aynı, bu kafatası aslında on yüz zilyon yıl yaşında" diye pek bilimsel açıklamalar eklenmiş ki pöf de pöf yani... Salağa mı benziyoruz? 
(Bu arada hepsi Çin'de bulunmuş, Çin malı fosiller biraz böyle oluyor işte, ucuz etin yahnisi hesabı)


5 yorum:

  1. Lisedeyken Adnan Hoca takımının verdiği konferansların birisine gitmiştim. Evrim Teorisinin çöküşü, türk Bilim Vakfı adı altında olan. İçeri girip biraz dinlemeye başlayınca olayda bir gariplik olduğunu sezmiştim. İnsanlar şaşkınlık verici derecede alkışlıyorlar, gülüyorlar, yuhalıyorlar filan.

    Şimdi biz bu maymundan mı geldik diye komik bir şempanze fotosu göstermişti sunumu yapan kişi. Onlar böyle inansın, onlar maymunlar zaten gibi birşey demişti, salon gülmeler, inlemeler :) Çok garipti. Artık çok sıkıldım ama bu adamdan..

    YanıtlaSil
  2. Ucuz etin yahnisi gibi, cin fosilleri:)

    YanıtlaSil
  3. Atanız maymun muydu deyip, çamurdan yaratıldığına inanmak nasıl bir çelişkidir... Tüm "gerçek" fosiller canlıların evriminin basitten karmaşığa uzandığını ispatladığı için, evrim teorisini çürütmek adına "sahte" fosile ihtiyaç duyuluyor.

    YanıtlaSil